Francesca Decor

Trucuri de amenajare a unei băi mici

Când spunem baia perfectă, cu toții ne gândim la o încăpere mare, cu o cadă masivă care domină spațiul. Totuși, majoritatea locuințelor dispun de băi de mici dimensiuni ce trebuie amenajate cu mare atenție la detalii.

Este foarte important să ai în vedere că baia trebuie să devină un spațiu atât util cât și estetic/confortabil. De aceea, este bine să știi cum să-ți alegi obiectele sanitare, mobilierul și elementele decorative, astfel încât să optimizezi spațiul disponibil la maximum și să încerci să îl transformi dintr-un spațiu de mici dimensiuni, într-un spațiu practic.

 Amenajarea unei băi de mici dimensiuni reprezintă, de cele mai multe ori, o provocare care poate fi depășită folosind câteva idei practice și trucuri care pot face ca această încăpere să fie frumoasă și aerisită. Sunt câteva reguli esențiale de respectat atunci când spațiul din baie este mic și nu foarte permisiv.

Băile de mici dimensiuni pot fi găsite atât în apartamente cât și la case. Atunci când faci un plan pentru amenajarea camerelor, în special amenajarea băii, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. Iată care sunt câteva lucruri cărora trebuie să le acorzi atenție:

 • Dimensiunile obiectelor sanitare (pentru băile mici, optează pentru căzi mici, o chiuveta suspendată sau cabine de duș de tip walk-in).
 • Paleta de culori (pentru o baie mică alege nuanțe deschise, ce vor da impresia unei încăperi mai spațioase; poți alege nuanțe de bej, bleu sau gri).
 • Alege dulapuri suspendate sau dulapuri verticale, te vor ajuta să economisești spațiul!
 • Alege un stil care să se potrivească cu restul casei, iar caracteristicile lui sa asigure nevoile pe care le ai. Modele geometrice, liniile drepte, bine definite și materiale ușor de întreținut, sunt alegerea perfectă pentru o baie mică.
 • Folosește-te de oglinzi mari pentru a crea impresia de spațiu.
 • Alege gresie în tonuri deschise, pe care nu se observa picăturile de apă după ce se usucă.
 • Nu aglomera baia cu elemente de decor inutile și limitează-te la cele care creează o atmosferă plăcută și primitoare.
 • Iluminatul este și el foarte important într-o baie de mici dimensiuni. Daca poți, nu acoperi geamul spre exterior cu jaluzele închise la culoare. Spoturile sunt eficiente, mai ales pentru că se pot instala pe tot tavanul, in orice fel îți dorești!

Toate acestea creează un spațiu ordonat și aerisit. Acordând suficientă atenție felului în care amenajezi o baie mică, vei observa că dimensiunea acesteia nu va mai fi atât de notabilă și te vei putea bucura de un spațiu estetic, util și confortabil! Pentru inspirație, intră aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Telefon: 0740229998

 • Email: contact@francescadecor.ro

 • Livrare gratuita in Romania

 • Aboneaza-te


   * Abonează-te chiar acum la newsletter Francesca Decor pentru cele mai noi produse, oferte, articole, inspirații și multe alte surprize!

  • S.C Francesca Home Decor SRL

   Registrul Comertului: J/12/336/2017

   CUI: RO37005295

   Cont IBAN Banca Transilvania:

   RO58BTRLRONCRT0383265401

   Birou: Str. Tarnavelor nr.34, Cluj Napoca

   Telefon: 0740 229 998

   Email: contact@francescadecor.ro (timp de răspuns max. 1 zi lucrătoare)

   Program: Luni – Vineri – 9:00-17:00