Termeni si conditii

TERMENI ŞI CONDIŢII

1. INFORMATII GENERALE

Compania care administreaza site-ul www.francescadecor.ro, denumita in continuare FRANCESCA DECOR, este S.C. FRANCESCA HOME DECOR S.R.L.

Folosirea acestui Site (inclusiv vizitarea acestuia - regulată, ocazională sau izolată, efectuarea de achiziții prin intermediul său) implică acceptarea Termenilor și Condițiilor prezentați mai jos. Prin urmare, înainte de a utiliza acest Site și de a plasa o Comandă, trebuie să citiți cu atenție aceste precizări, întrucât ele reglementează utilizarea de către dumneavoastră a acestui Site, a tuturor serviciilor și materialelor informative din el, precum și condițiile în care puteți achiziționa produsele.

2. LIMITAREA RASPUNDERII PENTRU PRODUSE

Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). FRANCESCA DECOR si furnizorii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila. Continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare stransa cu reprezentantii marcilor respective in Romania. Din acest motiv, FRANCESCA DECOR nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site-ul www.francescadecor.ro, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci.

Foarte rar unele produse pot avea pe site preţuri greşite, stabilite în mod eronat de către aplicaţia noastră informatică. În aceste condiţii, întotdeauna se consideră preţ final cel acceptat de către client în cadrul discuţiilor purtate cu consultanţii de vânzări ai Francesca Decor si materializat in comanda acceptata.

Clientul isi asuma faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum pielea, lemnul masiv, furnir, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material precum si faptul că produsele din lemn masiv pot prezenta mici crăpături sau noduri în funcție de natura lemnului sau că pot apărea în timp mici crăpături in funcție de condițiile în care sunt păstrate produsele. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.

 

3. CONDITII DE COMANDA SI LIVRARE

Orice comanda efectuata de catre cumparator va trebui sa contina cel putin urmatoarele informatii:

- Denumirea si codul produsului;

- Cantitatea – in bucati;

- Pretul produsului/unitate de masura si TVA aferent.

- Modalitatea de realizare a transportului;

- Optiunile cumparatorului privitor la culoare,

- Orice solicitare de modificare a produsului;

Termenul de livrare va fi stabilit de catre parti si va fi mentionat in comanda.

Orice comanda prin care se solicita o modificare a caracteristicilor produsului fata de cele prezentate pe site se considera personalizare a produsului si are drept consecinta pierderea dreptului de retur de catre cumparator.

Comanda confirmata de catre FRANCESCA DECOR devine contract ferm,

Comenzile neconfirmate nu produc efecte juridice;

Livrarea produselor are o arie de extindere nationala si, astfel, se va face oriunde in Romania. Pentru produsele pentru care nu este specificat in mod expres faptul ca beneficiaza de transport gratuit costul transportului este in sarcina cumparatorului. 

Mobilierul va fi livrat de catre furnizor (in mod direct sau prin intermediul altor transportatori) la adresa convenita cu cumparatorul, ambalate corespunzator si insotite de documentatia comerciala, tehnica si de transport, aferenta.

Produsele vor fi livrate până în faţa imobilului, adica pana in fata casei respectiv blocului în care clientul îşi are domiciliul sau a sediului. Montajul pieselor de mobilier, precum şi manipularea acestora nu fac obiectul prezentului contract, acestea căzând în sarcina clientului.

Livrarile se vor face in termenul convenit in comanda confirmata, expeditiile achitate prin OP putand fi deschise la receptia coletului.

Livrarea mobilierului va fi facuta in intervalul orar 08,00-20,00, de luni pana vineri, data exacta a livrarii fiind transmisa de catre furnizor cumparatorului pe e-mail cu cel putin 24 de ore inainte de data livrarii.

In cazul in care furnizorul, din vina sa sau din motive independente de vointa sa, nu poate respecta termenul de livrare, va anunta in termen de maxim 24 de ore cumparatorul pentru stabilirea de comun acord a noului termen de livrare.Cumparatorul poate refuza decalarea termenului de livrare, iar in caz de intarziere, furnizorul va suporta penalitati de intarziere in cuantum de 0.015%/zi de intarziere, din valoarea produselor nelivrate in termen. Cuantumul penalitatilor de intarziere nu poate depasi valoarea asupra careia se calculeaza. 

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, produsul/produsele care fac obiectul acestei livrari vor putea fi inmanate clientului numai dupa reconfirmarea comenzii catre un consultant de vanzari si dupa achitarea eventualelor costuri suplimentare generate de aceasta situatie.

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce s-a comandat. Recepţia este facută în momentul semnării documentelor  legale ce însoţesc coletul. In situatia constatarii unor deficiente de calitate sau cantitate cumparatorul se obliga sa anunte de indata furnizorul si sa-i prezinte fotografii justificative urmand ca partile de comun acord sa solutioneze problemele sesizate. Eventualele daune cauzate din vina transportului, vor fi solutionate intre Francesca Decor si firma de curierat sau firma de transport colaboratoare.

 

4. CONDITII DE PLATA
 

Toate prețurile/tarifele aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate în lei (RON) si includ TVA. Costurile de livrare ale produselor (daca livrarea se va face prin firma de curierat colaboratoare sau alte companii de transport colaboratoare), vor fi comunicate de catre vanzator cumparatorului inainte de confirmarea comenzii.

FRANCESCA DECOR isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza pe baza facturii fiscale de avans prin ordin de plata sau prin depunere de numerar in contul firmei; dovada platii trebuie trimisa catre FRANCESCA DECOR la adresa de e-mail contact@francescadecor.ro.

Neplata avansului duce automat la anularea comenzii şi, implicit, a contractului. Prin plata avansului, contractul intră în vigoare şi Clientul acceptă in mod expres aceşti termeni şi condiții.  

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar livrarea nu va fi realizata.

Plata pentru produsele din magazinul nostru se va face dupa cum urmeaza:

- 50% reprezentand avans, cu OP in termen de maxim 3 zile de la data emiterii facturii fiscale de avans de catre furnizor;

- 50 % reprezentand rest de plata, cu OP in termen de maxim 3 zile de la data emiterii facturii fiscale finale, urmand ca mobilierul comandat sa fie livrat in maxim 7 zile.

Neachitarea restului de plata de catre cumparator in termen de maxim 10 zile de la scadenta duce la pierderea de catre acesta a avansului cu titlu de daune interese.


5. GARANTIA PRODUSELOR
 

Termenul de garantie acordat de catre societatea FRANCESCA HOME DECOR S.R.L. pentru toate produsele achizitionate online de pe site de catre persoanele fizice este de doi ani de la data predarii acestora iar pentru produsele achizitionate de persoanele juridice termenul de garantie este de un an de la data predarii.

Perioada de garantie se prelungeste cu perioada in care produsul a stat in reparatie.

Toate produsele sunt insotite de certificatul de garantie si de aviz de expediere sau factura fiscala. In cazul in care certificatul de garantie nu insoteste produsul livrat, el va fi transmis catre cumparator prin e-mail. Produsele vandute respecta prescriptiile prevazute in documentele tehnice normative in vigoare in Romania.

Produsele din materiale naturale precum: piele, lemn masiv, furnir din lemn masiv nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuantelor de culoare pe diferite suprafete si a particularitatilor aparente pe material.Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.