Francesca Decor

Sfaturi de amenajare a zonei de dining

Zona de dining este destinată mâncatului. Dar dacă vrei ca oamenii să se bucure, ai nevoie și de confort!

Câteva piese de mobilier dining și obiecte de artă bine alese pot face ca zona ta de luat masa să fie primitoare – iar un covor o poate face și mai confortabilă. Iată câteva sfaturi despre cum să stilizezi zona de dining din locuința ta.

Decide zona de luat masa și bugetul

Primul pas în amenajarea zonei de luat masa este să te decizi câți bani dorești să cheltuiești. Următorul lucru este să te gândești la ce ai nevoie pentru a avea un spațiu funcțional și plăcut. 

Dacă nu știi de unde să începi, încearcă să faci un inventar al amenajării zonei de dining și ia notițe despre ce funcționează, ce nu funcționează și de ce nu funcționează. Dacă există limitări ale spațiului (cum ar fi o fereastră mică), ține cont de acestea atunci când planifici amplasarea mobilierului sau achiziționezi obiecte noi pentru această cameră.

Ia măsurători

Înainte de a începe să cumperi, măsoară camera. Măsoară masa și scaunele. Nu vrei să cumperi un set de masă de 3000 de lei și să descoperi că nu se potrivește!

De asemenea, determină cât spațiu ai pentru un candelabru sau o altă sursă de iluminat deasupra capului. S-ar putea să nu vezi acest lucru ca pe o prioritate la prima vedere, dar având o lumină deasupra capului va face ca zona de luat masa să se simtă mai primitoare și mai confortabilă atunci când ai oaspeți la cină. 

Și pentru că tot suntem la capitolul confort: gândește-te la ce fel de pardoseală îți dorești în sufragerie. Covorul este grozav pentru că îți ține picioarele calde în lunile de iarnă – și răcoroase în timpul zilelor de vară – dar dacă locuiești într-o zonă în care se întâmplă să fie mult praf, atunci pardoselile din lemn masiv sunt probabil ceea ce s-ar recomanda aici în schimb!

Gândește-te la formă versus funcție

Acest lucru înseamnă că este important să iei în considerare modul în care camera funcționează și se simte pentru toți cei care o vor folosi.

  • Nu uita de confortul celor care se află în ea. Dacă nu există suficient spațiu pentru ca toată lumea să stea cu coatele pe masă și cu mâinile sub bărbie, atunci ceva trebuie să se schimbe! Este posibil să ai nevoie de mai multe scaune sau poate chiar de o masă mai mare dacă toți cei care iau masa se simt confortabil cu mult spațiu pentru coate între ei.
  • Nu uita de confortul celor care vor sta la această masă. Dacă o persoană trebuie să stea în picioare în timp ce îi așteaptă pe ceilalți și servește mâncarea, atunci ceva trebuie să se schimbe! 
  • Nu uita de cât de confortabile sunt lucrurile atunci când stai la această masă: este nevoie de mai multă amortizare sub picioare? Este prea frig sau prea cald înăuntru? Dorești iluminare suplimentară? Există margini care ies în evidență și de care oamenii ar putea să se lovească? Toate aceste întrebări ar trebui luate în considerare atunci când se proiectează un cadru ideal pentru a lua masa împreună ca o unitate familială în cadrul casei tale.

Alege unde dorești ca familia și oaspeții să își concentreze atenția

Decide unde dorești ca familia și oaspeții să își concentreze atenția. Acest lucru poate fi realizat prin amplasarea mesei, a scaunelor, a iluminatului și a televizorului.

Caută inspirație în artă, antichități sau alte obiecte care au o semnificație pentru tine

  • Ia în considerare stilul personal.
  • Ia în considerare stilul familiei tale.
  • Ia în considerare stilul casei și al cartierului tău.

Alege un covor care este durabil și ușor de curățat

Parchetul pentru sufragerie trebuie să fie atât durabil, cât și ușor de întreținut. Dacă mocheta nu este rezistentă la pete, îți va lua mai mult timp să cureți petele de pe podea. 

De asemenea, este important să alegi un tip de covor care poate rezista la trafic intens sau la o utilizare regulată.

Folosește corpuri de iluminat, candelabre, aplice și lămpi de masă pentru a evidenția diferite zone ale camerei

Un dining bine luminată poate fi un spațiu elegant și primitor. Poziționarea corpurilor de iluminat la nivelul ochilor, în centrul camerei, va ajuta la crearea unui aspect echilibrat și simetric, ușor de privit. 

Alege mobilier din lemn masiv pe care îl poți folosi în alte scopuri în restul casei, dacă apare ușor nevoia

Dacă dorești să economisești bani, este o idee bună să alegi mobilier care poate fi folosit în alte scopuri în restul casei. De exemplu, dacă achiziționezi un fotoliu, atunci asigură-te că poate fi folosit și ca noptieră sau chiar ca scăunel (în funcție de mărimea acestuia).

În acest fel, dacă zona de luat masa are nevoie de mai multe locuri la un moment dat și ai invitați la cină, dar nu ai suficient spațiu pentru scaune suplimentare, tot ce ai nevoie sunt câteva perne și voila! Se transformă într-un scaun în plus pentru ei.

Merită să investești în lucruri care sunt multifuncționale pentru că economisești bani și reduci dezordinea!

Francesca Decor speră că aceste sfaturi te vor ajuta să alegi mobilierul potrivit pentru zona ta de dining. Nu uita, nu este vorba doar de a mânca – este vorba și de a crea un spațiu în care oamenii se simt confortabil și se bucură să petreacă timp împreună!

2 răspunsuri

  1. Salutare! Stiu ca este oarecum in afara subiectului, dar ma intrebam daca stiai de unde as putea obtine un plugin captcha pentru formularul meu de comentarii? Folosesc aceeasi platforma de blog ca a ta si intampin probleme in a gasi una? Multumesc mult!|

    1. Salut, eu nu stiu deoarece formularul a fost implementat de compania it care a realizat magazinul si cu care nu mai colaboram in momentul de fata. Imi poti scrie te rog unde naume in site ai reusit sa scrii acest comentariu ca nu inteleg unde 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *