Francesca Decor

Cum să amenajezi un birou funcțional acasă?

Lucrul de acasă are avantajele sale. Ești responsabil de timpul tău, ai libertatea de a purta ceea ce vrei și nu este necesar să petreci mult timp călătorind. Dar munca de acasă are și dezavantaje: lipsa interacțiunilor sociale, distragerile, lipsa separării între viața profesională și cea personală.

Prin urmare, este deosebit de important să îți amenajezi spațiul de lucru astfel încât să fii cât mai productiv și să te simți confortabil lucrând de acasă.

Planifică spațiul cu atenție

  • Planifică spațiul pe care îl ai la dispoziție.
  • Asigură-te că ai suficient spațiu pentru a te deplasa.
  • Asigură-te că ai suficient spațiu pentru a îți depozita bunurile.
  • Asigură-te că ai suficient spațiu pentru a lucra.

Nu uita de ergonomie

Atunci când te gândești cum să îți amenajezi biroul de acasă, nu uita că ergonomia este o parte importantă a ecuației. 

Cuvântul “ergonomie” poate suna ca ceva de care s-ar preocupa un inginer, dar de fapt este vorba despre modul în care lucrezi. Pe scurt: înseamnă să lucrezi cu corpul tău, mai degrabă decât împotriva lui. 

Ergonomia se referă la postură, mișcare și mediu. Ea include, de asemenea, lucruri precum dispunerea mobilierului sau a echipamentelor; iluminatul; monitoarele de calculator; tastaturile; scaunele. 

Păstrează suprafața de lucru organizată

Este important să păstrezi suprafața de lucru organizată, așa că folosește un organizator de birou pentru a o menține în ordine. Asigură-te că monitorul computerului este la nivelul ochilor și păstrează biroul fără praf. 

De asemenea, poți încerca să folosești un protector de ecran anti-reflexie pentru a evita orice reflexii inutile pe ecran. 

Pentru a proteja biroul de pete și zgârieturi, aplică un finisaj transparent pe suprafața mobilierului, astfel încât acesta să nu se deterioreze ușor din cauza uzurii zilnice.

Investește în mobilier de înaltă calitate

Mobilierul de înaltă calitate va rezista mai mult timp și este confortabil pentru a lucra. Dacă ai un scaun de birou care nu este reglabil, ia în considerare achiziționarea unuia ergonomic, care poate fi ajustat pentru tipul tău de corp. 

Același lucru este valabil și pentru biroul sau masă – ar trebui să fie suficient de mare pentru a găzdui laptopul sau turnul de calculator, dar să aibă și opțiuni de depozitare pentru cărți și hârtii, astfel încât acestea să nu ajungă împrăștiate pe podea. 

Asigură-te că este confortabil

  • Asigură-te că ai un scaun confortabil.
  • Asigură-te că ai un birou bun.
  • Asigură-te că ai un calculator bun.

Găsește iluminarea potrivită

Scopul oricărui birou bun este de a fi confortabil și productiv. Pentru a realiza acest lucru, ai nevoie de un iluminat adecvat.

  • Lumina naturală:

Lumina naturală poate fi o sursă excelentă pentru biroul tău de acasă, deoarece ajută la crearea unui mediu optimist care te motivează să lucrezi mai repede și mai eficient.

  • Iluminatul de lucru:

Iluminatul de lucru oferă un fascicul de lumină concentrat pe zona în care lucrezi, astfel încât nu vei fi distras de umbre sau de strălucire în timp ce încerci să finalizezi sarcinile în spațiul biroului tău de acasă. 

Este, de asemenea, mai ușor pentru ochi; dacă există puncte luminoase în anumite zone ale spațiului de lucru, acestea vor cauza oboseala ochilor în timp. Este important ca luminile de lucru să aibă gâturi reglabile, astfel încât să poată oferi o iluminare optimă, indiferent de poziția în care sunt plasate în raport cu mediul înconjurător. 

Dacă este posibil, încearcă să te uiți la diferite modele înainte de a te decide asupra unuia, deoarece fiecare ar putea avea caracteristici diferite în funcție de tipul de muncă ce trebuie finalizată în timp ce le folosești.

Un birou de acasă bine amenajat îți va permite să fii mai productiv și să te simți în largul tău atunci când lucrezi de acasă.

Ia în considerare sfaturile de mai sus pentru a crea un spațiu de lucru funcțional care să îți promoveze productivitatea și confortul. 

Echipa Francesca Decor speră că acest articol ți-a fost de ajutor și te așteaptă aici pentru a alege cele mai utile și frumoase piese de mobilier pentru biroul tău de acasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *