TERMENI ŞI CONDIŢII

Informatii generale

Compania care administreaza site-ul www.francescadecor.ro, denumit in continuare FRANCESCA DECOR, este S.C. FRANCESCA HOME DECOR S.R.L.

Folosirea acestui Site (inclusiv vizitarea acestuia - regulată, ocazională sau izolată, efectuarea de achiziții prin intermediul său) implică acceptarea Termenilor și Condițiilor prezentați mai jos. Prin urmare, înainte de a utiliza acest Site și de a plasa o Comandă, trebuie să citiți cu atenție aceste precizări, întrucât ele reglementează utilizarea de către dumneavoastră a acestui Site, a tuturor serviciilor și materialelor informative din el, precum și condițiile în care puteți achiziționa produsele.

FRANCESCA HOME DÉCOR  își rezervă dreptul de a modifica sau actualiza unilateral acești Termeni și Condiții oricând, fără notificarea prealabilă a persoanelor care utilizează acest site. Accesând pagina Termenilor și Condițiilor puteți citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi, valabilă și aplicabilă la momentul accesării și/sau plasării unei Comenzi. Astfel, vă rugăm să verificați periodic secțiunea aferentă Termenilor și Condiţiilor, pentru că este posibil să fi intervenit modificări de la ultima dumneavoastră vizită sau Comandă.


1. Confidentialitatea datelor


Accesarea site-ului FRANCESCA DECOR implica acceptul utilizatorilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de S.C. FRANCESCA HOME DECOR S.R.L. Scopurile prelucrarii acestor date sunt: crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte de marketing, informarea despre promotiiile FRANCESCA DECOR sau despre orice alte promotii sau activitati desfasurate de FRANCESCA DECOR prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, SMS, etc.). FRANCESCA DECOR se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti, cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele Dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

FRANCESCA DECOR certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare.


2. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului www.francescadecor.ro, constand in imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date este proprietatea FRANCESCA DECOR si a furnizorilor sai si este aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al FRANCESCA DECOR a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. Adresa la care ne puteti trimite notificari este contact@francescadecor.ro

3. Accesul la informatiile de pe site

FRANCESCA HOME DECOR SRL garanteaza tuturor utilizatorilor acces limitat, in interes personal, pe site-ul www.francescadecor.ro. FRANCESCA HOME DECOR  SRL nu confera utilizatorilor drepturi pentru a descarca, de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei FRANCESCA DECOR fara acordul prealabil scris al acesteia.


4. Frauda

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI WWW.FRANCESCADECOR.RO, SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL WWW.FRANCESCADECOR.RO VA FI CONSIDERAT O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI WWW.FRANCESCADECOR.RO SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.5. Limitarea raspunderii pentru produse si servicii

Produsele si serviciile sunt oferite in forma in care vin de la producator si, de asemenea, in limita stocului disponibil. FRANCESCA DECOR nu ofera nici o garantie in mod expres sau implicit si in numele propriu sau al altor persoane, in ceea ce priveste produsele prezentate. Aceasta clauza se aplica inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, pentru: informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau a serviciilor se face pe propriul risc. FRANCESCA DECOR nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate, acest fapt fiind responsabilitatea furnizorilor sai de produse si servicii, pentru care FRANCESCA DECOR actioneaza ca si intermediar.

Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). FRANCESCA DECOR si furnizorii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila. Continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare stransa cu reprezentantii marcilor respective in Romania. Din acest motiv, FRANCESCA DECOR nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site-ul www.francescadecor.ro, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci.

Foarte rar unele produse pot avea pe site preţuri greşite, stabilite în mod eronat de către aplicaţia noastră informatică. În aceste condiţii, întotdeauna se consideră preţ final cel acceptat de către client în cadrul discuţiilor purtate cu consultanţii de vânzări ai Francesca Home Decor S.R.L.

S.C. FRANCESCA HOME DECOR S.R.L. nu își asumă nicio răspundere pentru execuția și consecințele serviciilor de manipulare, transport, montaj și instalare executate de terți, atunci când produsul a fost deteriorat sau nu au fost respectate instrucțiunile producătorului.

S.C. FRANCESCA HOME DECOR S.R.L nu își asumă nicio răspundere privind consecințele pe care le-ar avea utilizarea sau întreținerea greșită a produselor, cauzate de nerespectarea instrucțiunilor producătorului. Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii facturii Clientul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate. Clientul este de acord cu faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum pielea, lemnul masiv, furnir, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material. Clientul este de acord cu faptul că produsele din lemn masiv pot prezenta mici crăpături sau noduri în funcție de natura lemnului sau că pot apărea în timp mici crăpături funcție de condițiile în care sunt păstrate produsele. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.

6. Limitarea raspunderii pentru plata

Toate prețurile/tarifele aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate în lei (RON) si includ TVA. Costurile de livrare ale produselor (daca livrarea se va face prin firma de curierat colaboratoare sau alte companii de transport colaboratoare), vor fi comunicate de catre vanzator cumparatorului inainte de lansarea oficiala a comenzii.

FRANCESCA DECOR isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza pe baza facturii fiscale de avans prin ordin de plata sau prin depunere de numerar in contul firmei; dovada platii trebuie trimisa catre FRANCESCA DECOR la adresa de e-mail contact@francescadecor.ro.

Neplata avansului duce automat la anularea comenzii şi, implicit, a contractului. Prin plata avansului, contractul intră în vigoare şi Clientul acceptă aceşti termeni şi condiții.  

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar livrarea nu va fi realizata.

Neachitarea restului de plata de catre cumparator in termen de maxim 10 zile de la scadenta duce la pierderea de catre acesta a avansului cu titlu de daune interese.

In situatia achitarii produselor la livrare prin procedeul de ramburs, pe langa pretul produsului si cel al transportului se va plati si contravaloarea serviciului de ramburs.

7. Limitarea raspunderii pentru livrare

Livrarea produselor are o arie de extindere nationala si, astfel, se va face oriunde in Romania. Pe langa tariful perceput de FRANCESCA DECOR pentru produse sau servicii, se va solicita clientului plata unui tarif de livrare. 

Produsele vor fi livrate până în faţa imobilului în care clientul îşi are domiciliul sau sediul. Montajul pieselor de mobilier, precum şi manipularea acestora nu fac obiectul prezentului contract, acestea căzând în sarcina clientului.

Livrarile se vor face in maxim 7 zile din momentul in care produsul este disponibil pentru livrare, expeditiile achitate prin OP putand fi deschise la receptia coletului, in timp ce expeditiile cu ramburs vor putea fi deschise doar dupa achitarea contravalorii rambursului. Termenul de livrare pentru fiecare produs in parte va fi precizat in email-ul trimis pentru confirmarea comenzii dumneavoastra.

Livrarea mobilierului va fi facuta in intervalul orar 08,00-20,00, de luni pana vineri, data exacta a livrarii fiind transmisa de catre furnizor cumparatorului pe e-mail cu cel putin 24 de ore inainte de data livrarii.

In cazul in care furnizorul, din vina sa sau din motive independente de vointa sa, nu poate respecta termenul de livrare, va anunta in termen de maxim 24 de ore cumparatorul pentru stabilirea de comun acord a noului termen de livrare. Cumparatorul poate refuza decalarea termenului de livrare, iar in caz de intarziere, furnizorul va suporta penalitati de intarziere in cuantum de 0.015%/zi de intarziere, din valoarea produselor nelivrate in termen. Cuantumul penalitatilor de intarziere nu poate depasi valoarea asupra careia se calculeaza.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, produsul / produsele care fac obiectul acestei livrari vor putea fi inmanate clientului numai dupa reconfirmarea comenzii catre un consultant de vanzari si dupa achitarea eventualelor costuri suplimentare generate de aceasta situatie.

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce s-a comandat. Recepţia este facută în momentul semnării documentelor  legale ce însoţesc coletul. Factura constituie contract de vânzare/cumpărare conform legislaţiei româneşti în vigoare.

Eventualele daune cauzate din vina transportului, vor fi solutionate intre Francesca Decor si firma de curierat sau firma de transport colaboratoare.

8. Limitarea raspunderii pentru garantia produselor

Produsele cumparate prin intermediul acestui site beneficiaza de garantia practicata de furnizorul fiecarei marci in parte, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Raspunderea pentru orice situatii care implica functionarea defectuoasa, nefunctionarea produsului sau neconformitatea acestuia cu caracteristicile altor produse din familia sa apartine exclusiv furnizorului / importatorului acestor produse, in concordanta cu legislatia romana in vigoare.

Garanţia se pierde în următoarele situaţii:

  • în cazul intervenţiilor sau reparaţiilor produsului executate de persoane neautorizate;

  • în cazul utilizării produsului pentru alte scopuri decât cele pentru care a fost conceput şi recomandat

  • în cazul nerespectării condiţiilor de păstrare, utilizare şi întreţinere prevăzute în documentaţia care însoţeşte produsul;

  • în cazul deteriorărilor termice şi mecanice ale produselor, datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijenţei în utilizare.

9. Limitarea responsabilitatii pentru linkuri catre alte site-uri, server, browser

Site-ul FRANCESCA DECOR este gazduit de serverele unei terte persoane, fie aceasta fizica sau juridica, dreptul de utilizare a spatiului pe server si de folosire a serviciilor conexe fiind dobandit conform legii. Societatea FRANCESCA HOME DECOR SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site, indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari. FRANCESCA DECOR nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului FRANCESCA DECOR.

FRANCESCA DECOR nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor care pot fi accesate prin legaturi de pe site-ul FRANCESCA DECOR. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza. FRANCESCA DECOR isi asuma responsabilitatea fata de clientii sai de a depune toate diligentele pentru a limita sau intrerupe accesul catre site-uri care, prin natura informatiilor publicate, contravin legilor romane, insa nu poate fi tinuta raspunzatoare pentru incalcarile legii de catre aceste site-uri.

10. Litigii si dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe FRANCESCA DECOR sau de informatiile prezentate pe acest site si care nu este deja tratata de niciun articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata de pe raza municipiului Cluj. Clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri odata ce isi exprima acordul fata de acest Contract cu Clientii. Acordul poate fi exprimat atat expres, prin comunicarea fara echivoc a acestuia, in orice mod, catre reprezentantii FRANCESCA DECOR, cat si tacit, prin achizitionarea unui produs / unor produse.

Fiind de acord cu aceşti “Termeni şi condiţii de utilizare a site-ului FRANCESCA DECOR”, clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a site-ului.